Socialisering:
Resultatet af hundens færdige mentalitet er summen af mange forskellige faktorer,
derfor hviler der et stort ansvar på den enkelte opdrætter i udvælgelsen af avlsdyr samt prægningen (socialisering og miljøtræning) af hvalpen. Når man som ejer får sin hvalp hjem, har man overtaget det ansvar at varetage den videre socialisering, miløjtræning og aktivering af hvalpen, så hvalpen får de bedste forudsætninger for at fungere og begå sig i vores verden.
De erfaringer hvalpen gør sig på godt og ondt fra fødsel til og med 16 uge danner grundlag for hundens fremtidige referencesystem. Derfor er det af afgørende betydning at opdrætter og kommende ejer har sat sig grundigt ind i hvalpens udvikling samt dennes behov. Det er vigtigt at hunden bliver præget på så meget så muligt, både hos opdrætteren og den nye ejer.
Det kan anbefales at tilmelde sig hvalpemotivation, da dette er meget givende for både hvalp og ejer.

Opdragelse, træning osv.:
Opdragelse er lidt et temperament spørgsmål. Alle mennesker er forskellige mht. hvor deres grænse går og hvilke regler der skal overholdes og hvilke der ikke skal og det er som det skal være. Nøgleordet i opdragelsen af den Franske Bulldog er konsekvens, det handler om at man som ejer mener hvad man siger og at de regler men vælger at have er ens hver gang.
Som ved alle andre racer kommer man længst med opdragelsen af den Franske Bulldog, når dette bliver gjort med respekt for individet. I forhold til indlæringen, både i træningen og i den daglige opdragelse, kommer man længst ved at ignorere eller aflede uønsket adfærd og belønne rigtig adfærd.
Den Franske Bulldog har som alle andre racer brug for at blive mentalt stimuleret (indlæring, problemløsning, næsearbejde osv.), det er med til at give dem et indholdsrigt liv og hunden får brugt sin energi hensigtsmæssig, samtidig med kan mentalstimulering have den positive bivirkning at den kan forebygge mange former for problemadfærd.
Den Franske Bulldog bliver tidligt kønsmoden, hvilket gør at man bør arbejde koncentreret på renlighedstræningen, for at opnå størst succes.

Hanhundene kan udvikle køns aggression efter kønsmodningen, hvilket man skal have i tankerne ved social omgang med andre hunde, samt ved anskaffelse af endnu en Fransk Bulldog/anden race til sit hjem.
Den Franske Bulldog har en meget ”direkte” og lidt pågående facon at antaste andre hunde på, hvilket godt kan føre til konflikter med andre hunde. Man skal være opmærksom på dette ved møde med andre.
Bulldog-Klubben anbefaler at man følger DKK’s etiske anbefalinger for håndtering og træning af hunde. www.dansk-kennel-klub.dk

MENTALITET
En fransk bulldog er generelt en venlig, hengiven og charmerende hund, som helst knytter sig mest til en bestemt person i familien. Den er omgængelig over for fremmede, men med en fjern fortid som kamphund kan den godt optræde udfordrende over for andre hunde. Er kun lidt gøende.

BEHOV
Vær opmærksom på, at fransk bulldog er en såkaldt brachycephal race (”brachy” betyder kort og ”cephalic” betyder hoved). Racens karakteristiske flade ansigt med et kort næseparti får hunden til at se sød ud, men kraniets opbygning gør, at hunderacen er i risiko for at udvikle visse sundhedsproblemer, f.eks. snævre næsebor samt at det bløde væv i næse og svælg kan gøre det svært at trække vejret normalt, hvilket forårsager tung pusten eller tydelig vejrtrækning. DKK’s opdrættere har fokus på at vælge avlsdyr med åbne og sunde luftveje, så husk at spørge ind til forældrenes sundhed, når du er på udkig efter en hvalp.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Alle bulldogger er individualister, og der er store variationer inden for racen. Generelt er de behagelige selskabshunde i en rolig familie. En fransk bulldog behøver tidlig socialisering med børn og andre hunde og et liv som husets midtpunkt. Motionsbehovet er behersket, men den behøver daglige spadsereture og mentalt stimulerende opgaver. Hunde regulerer deres temperatur ved hjælp af vejrtrækningen, så racen kan have svært ved at komme af med overskudsvarmen i varmt vejr.

PELS OG PLEJE
Den korte og tæt tilliggende pels holdes fri for løse hår med en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind. Læbefolderne skal holdes rene, og tænderne skal jævnligt renses for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen af en fransk bulldog kræver tålmodighed og venlig konsekvens. Træn varieret i korte sekvenser, så hundens opmærksomhed fastholdes. Det kan være en fordel at bruge en kropssele. Skrid hurtigt ind, hvis det trækker op til konflikt med andre hunde.

HØJDE
30-32 cm for begge køn.

VÆGT
8-14 kg.

FARVER
Fawn eller brindlet fawn med eller uden mindre eller større hvide aftegninger.

OPRINDELSE
Fransk bulldog menes at stamme fra små individer af spanske tyrekamphunde, som kom til Paris i slutningen af 1800-tallet. Her blev de krydset med engelske dværgbulldogger, muligvis medbragt af tekstilarbejdere, som af bitter nød var flyttet fra England til Normandiet. I 1880'erne var den dragernes, slagternes og kuskenes hund i de berømte haller, men også kunstnermiljøet og det bedre selskab faldt for dens helt specielle fremtoning og karakter. I dag er fransk bulldog udbredt som selskabshund over hele verden.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Bouledogue Francais.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde